Let op: deze methode wordt niet ondersteund door safari i.v.m. met de beperking van het setten van cookies door een iframe. Gebruik de javascript SSO oplossing om dit probleem te voorkomen.

Het Iframe ondersteunt een remote login functionaliteit (Single Sign On, SSO) om extern te valideren of een gebruiker in kan loggen of ingelogd is en een functionaliteit om direct in het iframe in te loggen zonder tussenkomst van een inlogscherm.

Inloggen

Locatie van remote login script
http://[clubnaam].e-golf4u.nl/leden/iframe/default/remotelogin

Inloggen via POST met parameters
gebruikersnaam=[gebruikersnaam]
wachtwoord=[wachtwoord]

De server geeft met een JSON object aan of het inloggen is geslaagd of niet.
Dit object is altijd hetzelfde maar is afhankelijk van de parameters een error of succes object

JSON Object
{ "error_code" : int,
 "message" : string,
 "session_id" : string,
 "status" : enum(‘succes’, ‘error’),
 "success_code" : int
}

Succes
{ "error_code" : null,
 "message" :  “Inlog succes”,
 "session_id" : “669jpqe9a8125uhsu0d5kq4lr7”,
 "status" : "success",
 "success_code" : 1
}

Error
{ "error_code" : 2,
 "message" : "Login error",
 "session_id" : null,
 "status" : "error",
 "success_code" : null
}

Vervolgens is het mogelijk om in te loggen door aan de standaard inlog call een session_id mee te geven wat terug te vinden is in de response.

voorbeeld
http://[clubnaam].e-golf4u.nl/leden/iframe/default/login/669jpqe9a8125uhsu0d5kq4lr7

Geldigheid controleren

Geldigheid controleren is handig om te kijken of de sessie nog geldig is of dat deze niet al verlopen is. Dit kan met een GET command ‘check_validity’.

Voorbeeld

http://[clubnaam].e-golf4u.nl/leden/iframe/default/remotelogin/check_validity/[session_id]

De response bestaat uit hetzelfde JSON object als met het inloggen. Valid is succes_code 2 en invalid is error_code 4.

Uitloggen

Uitloggen is tevens een GET request in de vorm van ‘logout’.
http://[clubnaam].e-golf4u.nl/leden/iframe/default/remotelogin/logout/[session_id]