Naast afbeeldingen is het ook mogelijk om video’s toe te voegen aan uw website. Het toevoegen van een video passen we op een andere manier toe dan het toevoegen
van afbeeldingen. De reden hiervan is de omvang van de bestandsgrootte van video’s. Om een video toe te voegen (embedden) gebruiken we Youtube. Voor een handleiding over hoe u Youtube kunt gebruiken klikt u op deze link. Zodra de Youtube video is ingesloten op de website ziet het er voor de bezoeker uit alsof de video direct op je eigen website staat. U voegt deze Youtube video in door middel van onderstaande stappen:

1. Ga naar het bericht dat u nieuw wilt aanmaken of wilt bewerken, waar u de video wilt invoegen.
  2. Ga nu naar de "HTML" weergave, die u kunt vinden rechts naast "wysiwyg".
  3. Afhankelijk van het bericht waar u de video in wilt plaatsen krijgt u nu een hoop codes en tekst te zien. Zoek het woord of het einde van de zin op waaronder u het filmpje wilt invoegen. Plaats hier de cursor en druk nu één maal op enter.
  4. Plak hier de code die u heeft gekopieerd van Youtube.
  5. Plaats de cursor achter de code die u net geplakt heeft en druk nogmaals op enter.
  6. Klik nu op "bericht bijwerken"
  7. Vernieuw de website en bekijk of de video op de juiste plaats geplaatst is. Loop bovenstaande handelingen net zo vaak door totdat het filmpje naar tevredenheid op de juiste manier is geplaatst.