1.

Via het programma op de site van www.ngfgolfbaanpermissie.nl wordt de goedkeuring gegeven.
Alle leden van de vereniging die nog geen enkele status hebben (Baanpermissie, Clubhcp of EGA hcp) worden door de NGF automatisch in Golfbaanpermissie.nl gezet.
Als een persoon niet lid is van de vereniging, maar je gaat voor hem/haar wel de baanpermissie registreren, dan kan je deze persoon het lidsoort "NGF baanpermissie registratie" geven.

Zorg ook dat bij:  Algemene instellingen, tabblad NGF&TDS de instellingen mbt de uitwisseling met de NGF goed staan:

De Goedkeuring baanpermissie wordt gegeven door twee personen die een gebruikersnaam en wachtwoord hebben waarmee ze aan kunnen loggen in ngfgolfbaanpermissie.nl.
Zij voeren de datum van de goedkeuring in via de Golfbaanpermissie.nl site van de NGF.
Deze goedkeuring wordt dan door de NGF doorgegeven aan E-Golf4U middels het importeren van het NGFbestand en de speler krijgt dan automatisch de goedkeuring golfbaanpermissie in E-Golf4U.

Note: E-Golf4U noteert de goedkeuring van de Pro en de Exploitant/club apart. Pas als beide een goedkeuring hebben gegeven krijgt de persoon "NGF Baanpermissie".

Note: Baanpermissie is gekoppeld aan de baan. Heeft de speler baanpermissie op baan A en gaat hij naar baan B dan moet hij daar weer opnieuw baanpermissie krijgen mits hij nog geen handicap heeft.

Note: Als er leden NIET in deze lijst staan op de site van de NGF, terwijl ze al heel lang lid zijn van de vereniging, kan het zijn dat iemand van de handicapcommissie deze mensen heeft "verborgen" door een instelling daartoe aan te vinken. Neem dan contact op met NGF/TDS.

2.

U kunt ook golfbaanpermissie verlenen direct vanuit E-Golf4U. Daartoe moet uw vereniging door de NGF wel gerechtigd zijn.

In Hoofdbeheer, Algemene instellingen tabblad TDS&NGF dient u de daarvoor bestemde gegevens invullen.

Staan deze gegevens correct ingesteld, kunt u naar de relatie gaan die in aanmerking komt voor de zijn GBP.

Stap1:

Ga naar de examengegevens van deze relatie en kies voor "examenregel toevoegen"

Klik op "Examen toevoegen"

Stap 2:

Klik op "naar NGF". Indien alle gegevens kloppen zal er, per omgaande, het volgende onder de examen gegevens bij deze relatie verschijnen: