Ja, dit is mogelijk vanaf 15 april 2014.

Voorop staat wel dat u ook de rechten heeft van de NGF om GolfBaanPermissies toe te wijzen.

Als dat zo is, volg dan onderstaande stappen:

1. Zorg dat in de algemene instellingen, in het tabblad "TDS&NGF", onderaan de "Golfbaanpermissie Instellingen" zijn ingevuld. Neem voor vragen of meer informatie contact op met de helpdesk.

Alleen als deze correct zijn ingevuld, kunt u verder met onderstaande stappen.

2. zoek de relatie op die u baanpermissie wilt verlenen

3. ga naar de examens van deze relatie

4. hier kunt u de baanpermissie club toekennen

5. er verschijnt op de regel met de behaalde baanpermissie een knop "Naar NGF":

6. klik op de knop "Naar NGF" om de baanpermissie direct te versturen naar de NGF. Afhankelijk van het resultaat krijgt u een melding dat dit geslaagd is ("Voor het lid is de NGF-golfbaanpermissie verleend") of dat het niet gelukt is. Indien het verlenen van de baanpermissie niet gelukt is, krijgt u de reden hiervan te zien. Dit kan een van onderstaande redenen zijn:

- "Lid niet gevonden": lid bestaat niet in het NGF Centrale Ledenbestand of is geen lid bij de club

- "Lid heeft reeds een Golfbaanpermissie": speler heeft volgens de NGF reeds golfbaanpermissie

- "Lid voldoet niet aan de regels voor het verlenen van een Golfbaanpermissie": lid heeft reeds een exact handicap, heeft zijn homecourse elders of lid hoeft geen baanpermissie te krijgen (komt uit buitenland)

- "Geen toegang tot lid": de club mag dit lid geen baanpermissie verlenen

7. Indien de baanpermissie succesvol is verstuurd, wordt ook de baanpermissie van de Pro en de allesomvattende baanpermissie toegekend, indien nog niet aanwezig: