In een ringer score competitie worden voor een reeks van wedstrijden de beste scores per hole berekend en meegeteld in de competitie stand.

U kunt een ringer score competitie toevoegen onder Competities. Wanneer u daar klikt op "Voeg competitie toe" klapt er een invoer formulier open, waarin u de competitie kunt definiëren. Om een ringer score competitie aan te maken, zet u een vinkje bij "Ringer score" en dan zullen de ringer score definities worden getoond:U kunt daarbij aangeven van welke banen u de holes wilt laten meetellen en eventueel ook alleen scores vanaf een bepaalde tee.

Daarnaast kunt u de competitie alleen voor mannen of vrouwen maken, een bepaalde uitslagcategorie en op basis van leeftijd.


Bij "Score aan de hand van" kunt u aangeven hoe u de ringer score competitie wilt laten tellen. U heeft hierbij de volgende mogelijkheden:


- Strokeplay bruto score: de bruto strokes

- Strokeplay netto score: de netto strokes

- Stableford bruto score: de sfscore zonder verrekening van extra slagen, dus zonder handicap, stablefordpunten tegen par van de baan

- Stableford netto score: de sfscore met verrekening van extra slagen


Na het toevoegen van de ringer score competitie, kunt u - net als in een gewone competitie - wedstrijden toevoegen, welke dan volgens de definitie van de ringer score worden meegeteld in de competitie.