Een rittenkaart wordt gebruikt als knipkaart om greenfee af te rekenen. De kaart heeft een standaard waarde welke bij aanschaf afgerekend wordt, elke keer als men komt golfen gaat er een bepaald aantal ritten van de rittenkaart af. 

De kaart is strikt persoonlijk en kan uitsluitend door de eigenaar ingezet worden. Wilt u een kaart aanmaken die door meerdere spelers gebruikt kan worden dan spreken we over een pas, ook wel wildcard genoemd > Zie hiervoor info pas


Stap 1: Definitie van de rittenkaart 


vR9pluGhJEYJqrKt4DuomZxr3S9sB7J-iw.png

Geef de rittenkaart een naam, stel in voor welke baan deze geldt en vul het startsaldo in. Het startsaldo is het aantal ritten die dadelijk automatisch afgeboekt gaan worden. In dit geval 10, er kunnen dadelijk 5 x 18 holes rondes gespeeld worden of 10 x 9 holes.


Stap 2: Benoem het aantal ritten per baanlus


9POy2yhc9k2UJ7ZzyrSQ8fHWZlFldhM3Kw.png


In dit geval kiezen we ervoor 1 rit te laten afrekenen voor een 9 holes ronde. Is het een 18 holes baanlus dan kiezen we voor 2 ritten. Stel deze ritten in voor elke baan waar de rittenkaart geldig op is zoals ingevoerd bij stap 1.


Stap 3: Koppel de kaart aan een persoon


Kies bij de relatie voor het icoon strippenkaart, het derde icoon van links en selecteer daarna de juiste strippenkaart. Als de kaart gekoppeld is ziet u onderstaand scherm.

U kunt er eventueel nog voor kiezen om het saldo handmatig op te hogen of te verminderen, dit doet u hier uitsluitend voor de geselecteerde relatie en zal geen invloed hebben op overige uitgegeven strippenkaarten.


3ybp2TJ8kxp26nJZYf6VDQ0NcUFGOg6o6A.png


Stap 4: Gebruik van de strippenkaartu63Veh2dlwgkqbybJj6nsfz__zAYH9gkCA.png


Maak een reservering voor de speler en klik op kies een prijs, hier kan de strippenkaart geselecteerd worden en in dit geval word er 2 strippen afgeboekt aangezien we een 18 holes ronde inboeken.


UC85M6ITK7Bu7m3RhCQoMclaUZ5hJtDFAA.png


Nu is te zien bij spelers informatie dat de 2 strippen inderdaad zijn afgeboekt en er een saldo overblijft van 8.


Stap 5: Overzicht van gebruikte strippen op actieve strippenkaarten


4HYjLga-rag3TrmeN3zcBsSKAZcB6Or8Jg.png


Bij de relatie kan nu een overzicht bekeken worden van de gebruikte strippen, en ook bij relatiebeheer kunt u een overzicht opvragen van alle rittenkaarten.

Indien een rittenkaart geen tegoed meer heeft kunt u door middel van de bovenstaande groene knoppen een opwaardering doen, zo hoeft er niet een nieuwe strippenkaart aangemaakt te worden.


Note > indien de rittenkaart een kaart is die afgerekend dient te worden bij aanschaf dan moet er uiteraard nog een product aangemaakt worden in de kassa.