U kunt op relatie niveau aanpassingen doen in de aan de relatie gekoppelde producten. Let hiermee op, want dit kan naar de toekomst verwarrende en zelfs foutieve situaties opleveren.


Stel u heeft bijvoorbeeld iemand die op 1 juli lid wordt en daarom een korting krijgt op de contributie. U bent misschien geneigd om via Relatiebeheer en het euro teken het relatie product te bewerken en de prijs aan te passen. Dit is niet correct, omdat u dan de prijs aanpast van het product en deze aangepaste prijs ook voor volgende periodes zal gelden. De juiste werkwijze is dan als volgt:


1) Het volledige product geldt pas vanaf het nieuwe jaar. U wijzigt bij dit relatie product de ingangsdatum naar 1-1 van het volgende jaar.

    Het volledige product herkent u aan de bouwsteen met het koppelteken erbij, dit is een aan de relatie gekoppeld product ivm het gekozen lidmaatschap.

2) U voegt een los relatie product toe met de gereduceerde prijs voor het huidige jaar. U zet de einddatum op 31-12 van het huidige jaar.

    Het los product herkent u aan de bouwsteen zonder koppelteken.