Het kan voorkomen dat u een nieuwsbrief heeft verzonden met E-Golf4U en dat de opmaak er anders uit ziet. Lettertypes zijn opeens anders, vet gedrukte tekst is niet meer vet gedrukt, etc.

Hier is één belangrijke oorzaak voor, namelijk het opmaken van een nieuwsbrief in een extern programma, bijv. Microsoft Wordt, en hierna kopiëren en plakken in de Email editor van E-Golf4U.

De eerste oplossing is om de nieuwsbrief op te maken in E-Golf4U en niet eerst in een ander programma.

De tweede oplossing is in de meeste gevallen ook vrij eenvoudig:

1. U kopieert uw tekst vanuit het programma waar u de nieuwsbrief heeft opgemaakt, bijv. Microsoft Word en plakt deze in het kladblok. Kladblok is een hulpprogramma binnen Windows en te vinden op elke computer.
  2. Uw geplakte tekst in Kladblok wordt zo ontdaan van alle opmaak en opgeslagen als een 'platte tekst'.
  3. Nu kunt u de tekst uit Kladblok kopiëren en plakken in E-Golf4U.
  4. De eventuele extra opmaak zoals dik gedrukt of foto's toevoegen doet u nu in E-Golf4U.
  5. De nieuwsbrief is nu klaar om te versturen, zorg ervoor dat u altijd eerst ene test naar uw eigen maildres verstuurd ter controle.

De reden waarom u niet kunt plakken en knippen uit andere programma's is dat elk computer programma zijn eigen programmeertaal gebruikt, en deze wordt niet altijd juist vertaald bij versturen van gegevens naar ene andere ontvanger.