Het gebruik van groepslessen is in ProAgenda een combinatie van een blok en een les.

Allereerst moet er een les worden gedefinieerd van het type "groep". Dit kan onder Instellingen > Lessen beheren en dan de tab "Groepslessen".

Klik op de knop "Nieuwe les" en vul de betreffende velden in om een nieuwe groepsles toe te voegen. Het is dus mogelijk om hier een minimaal en maximaal aantal personen in te geven. Er is geen mogelijkheid om de duur op te geven, omdat dat wordt bepaald door het toevoegen van een blok in de agenda, waaraan de groepsles kan worden gekoppeld.

Vervolgens moet er ook een blok aanwezig zijn van het type "open". Dit kan onder Instellingen > Blokken beheren:

Klik op de knop "Nieuw blok" om een nieuw blok toe te voegen en vergeet niet om een vinkje te zetten achter het veld "Open".

Daarna gaan we naar de kalender en klikken we op het tijdstip waarop de groepsles plaats gaat vinden. Er opent een venster om een reservering toe te voegen, maar bovenin dat venster is de mogelijkheid om te klikken op de tekst "Of klik hier om een blok/groepsles toe te voegen":

Als we daarin dus klikken op "Of klik hier om een blok/groepsles toe te voegen" komen we in een venster om een blok toe te voegen. Selecteer daarin het aangemaakte blok (van het type "open") en er zal de mogelijkheid verschijnen om ook een les te selecteren, welke dan aan het blok zal worden gekoppeld. De begin- en eindtijd bepalen zoals bij elk blok hoe lang de groepsles zal duren:

In dit voorbeeld maken we dus een blok "Inlooples" aan, waaraan we de groepsles "Op naar het EGA" koppelen. Deze combinatie zorgt ervoor dat van 09:00 tot 12:00 uur in de agenda zal worden geblokt voor deze groepsles:

Er is een blok "Inloop" toegevoegd aan de agenda van 09:00 tot 12:00 uur. De (0-0/3) betekent: 0 inschrijvingen - minimaal 0 inschrijvingen / maximaal 3 inschrijvingen.