In wordpress 3.0 is het mogelijk om menu's te genereren die losstaan van de volgorde van de pagina's. Deze functionaliteit is geïntroduceerd om het mogelijk te maken niet alle pagina's op te nemen in het menu. Het is ook mogelijk om meerdere menu's te creëren.

Bij de oplevering van de website zal er afhankelijk van het ontwerp gekozen worden voor een traditioneel menu of een wordpress 3.0 menu. Als uw website beschikt over een 3.0 menu vindt u hieronder een handleiding hoe deze te bewerken.

Kies voor Weergave > Menu's.
Screen Shot 2012-10-16 at 14.43.01.png

In dit scherm vindt u onderstaande layout, dit zijn de mogelijke menu's. Afhankelijk van het aantal menu's in de website kunt u hier het menu kiezen dat u wilt bewerken.

Screen Shot 2012-10-16 at 14.43.46.png
Standaard zal er een hoofdmenu aanwezig zijn.

Aan de linkerkant van het scherm kunt u pagina's selecteren om toe te voegen aan dit menu.

Screen Shot 2012-10-16 at 14.45.36.png

U kunt een pagina toevoegen door deze te selecteren (e.v. meerdere) en vervoglens op 'Aan menu toevoegen' te klikken. Wordpress zal uw pagina's dan toevoegen aan het menu op de gelijke hierarchische laag.

Screen Shot 2012-10-16 at 14.48.10.png
U kunt pagina's naar een andere hierarchische laag zetten door deze naar rechts of naar links te slepen. In het voorbeeld hierboven is één hoofdpagina met twee subpagina's te zien.