In sommige ontwerpen is het mogelijk een andere sfeerfoto te kiezen voor de huidige pagina. Wordpress noemt deze, in de context van pagina's, 'Uitgelichte afbeeldingen'.
Een uitgelichte afbeelding kiezen voor een pagina kan middels het uitgelichte afbeelding menu rechtsonder in het 'Pagina bewerken' scherm.

Screen Shot 2012-10-16 at 15.42.26.png

Als u op 'Uitgelichte afbeelding instellen' klikt opent hetzelfde scherm als wat u te zien krijgt bij het toevoegen van een nieuwe foto. Ga vervolgens naar de foto (of upload een nieuwe) die u al header in wilt stellen.
Klik op de tekst 'Tonen' naast de foto.

Screen Shot 2012-10-16 at 15.44.13.png

En in het detail scherm kiest u vervolgens niet voor invoegen in bericht maar voor de tekst 'Als uitgelichte afbeelding gebruiken'.

Screen Shot 2012-10-16 at 15.44.49.png