Als het ontwerp ondersteuning heeft voor het wijzigen van de foto in de header van de pagina dan kan dat middels de volgende stappen. Wordpress kent het concept van 'Uitgelichte afbeeldingen'. Dit zijn afbeeldingen die specifiek het onderwerp van een pagina of een bericht beschrijven en kunnen dienen als beschrijvende foto en dus ook als pagina header.
Een uitgelichte afbeelding kan ingesteld worden bij het bewerken van een pagina of bericht middels het menu 'Uitgelichte afbeelding' rechtsonder in het bewerk scherm.

Screen Shot 2012-10-31 at 13.43.16.png
Vervolgens kan er in het media selectie scherm een bestand geupload worden.

Screen Shot 2012-10-31 at 13.44.13.png

Na het uploaden van een bestand zal er een detail scherm te zien zijn van de zojuist geüploade foto.

Screen Shot 2012-10-31 at 13.44.58.png

Om deze foto vervolgens in te stellen als uitgelichte afbeelding kan er onderin het scherm in het midden (zie direct hierboven) gekozen worden voor 'Als uitgelichte afbeelding gebruiken'.

Vervolgens dient het bericht of de pagina opgeslagen worden om de wijzigingen door te voeren.