In het communicatie -> email scherm kan door op de knop "nieuwe e-mail verzenden"

Stap 1 definitie

In het definities scherm worden vier waarden bepaald te weten:

• Naam van de e-mail: de naam van de e-mail zoals deze in het systeem opgeslagen wordt.
  • Onderwerp van de e-mail: de onderwerp zoals de ontvangers deze in de titel zien.
  • Afzender naam: de naam van de afzender. Deze kan gestandaardiseerd worden in de algemene instellingen.
  • Reply-To Adres: het afzender e-mail adres kan anders zijn dan het reply-to adres. Met een reply-to kunt u de reacties op de e-mail naar een ander adres laten sturen.
Stap 1 definitie

Stap 2 inhoud

De inhoud van een e-mail kan bepaald worden met een zoganaamde wysiwyg-editor. Met deze editor kan net als bekende tekstverwerkers de tekst opgemaakt worden. Om snel een email op te stellen kan gebruik gemaakt worden van vooraf opgestelde berichten. Deze sla je op als sjabloon en kan je later hergebruiken. Als u geen gebruik wil maken van een sjabloon kan dat middels de optie 'Gebruik geen sjabloon' aan te vinken.

Stap 3 ontvangers

Ontvangers kunnen bestaan uit relatiegroepen als losse relaties. Door in de selectielijst te kiezen voor een relatiegroepen en vervolgens te klikken op 'Relatiegroep toevoegen' worden alle relaties uit de relatiegroep die een e-mail adres aan zich gekoppeld hebben toegevoegd als ontvanger.

Door in het 'Relaties' gedeelte een relatie te zoeken middels het relatie zoek veld kunnen individuele relaties toegevoegd worden. Mochten er door het toevoegen van zowel relatigroepen als relaties dubbele ontvangers ontstaan dan
worden deze er uit gefilterd.

Stap 3 ontvangers

Stap 4 verzend overzicht

In het verzend overzicht wordt een opsomming gemaakt van alle ingestelde waardes en de ontvangers. Als alles akkoord is kan de e-mail verstuurd worden door een druk op de 'Verstuur E-Mail' knop onderaan het scherm.

Stap 4 verzend overzicht