Onder Hoofdbeheer bij “Algemene instellingen” kan men aangeven of een relatie (groep) een gebruikersnaam en wachtwoord krijgt. Tevens kan men bij de algemene instellingen aangeven of het wachtwoord samengesteld moet worden uit voorletters + persoonscode of geboortedatum + persoonscode.

De methodes voor het aanmaken van persoonscodes, gebruikersnamen en wachtwoorden van relaties en typen zijn als volgt:

• Bij Clubleden worden de persoonscode, gebruikersnaam en wachtwoord gegenereerd uit achternaam en voorletters.
  • Bij Vrije golfers bestaat de persoonscode en gebruikersnaam uit een “V” met volgnummer. Het wachtwoord wordt samengesteld uit voorletters en persoonscode.
  • Bij Gasten bestaat de persoonscode en gebruikersnaam uit een “G” met volgnummer. Het wachtwoord wordt samengesteld uit voorletters en persoonscode.
  • Bij Contacten bestaat de persoonscode en gebruikersnaam uit een “C” met volgnummer. Het wachtwoord wordt samengesteld uit voorletters en persoonscode. Als bij de algemene instellingen is aangegeven dat bijvoorbeeld “Contacten” geen login account krijgen dan zal het systeem niet om de voorletters vragen.
  • Bij Bedrijven bestaat de bedrijfscode uit een “B” met volgnummer. Er bestaat geen code. Bedrijven kunnen nooit inloggen. Wel kan men contactpersonen koppelen aan bedrijven en deze contactpersonen kunnen inloggen.