Het toevoegen van een relatiegroep kan in het relatiegroepen scherm door op de knop "Relatiegroep toevoegen" te klikken.

Voer de naam in van de nieuwe relatiegroep en klik vervolgens op 'Relatiegroep toevoegen' onder het tekstveld.

Hierna is het mogelijk relaties en criteria toe te voegen.
Een relatiegroep kent naast criteria en relaties ook nog twee basis instellingen, te weten:

'Gebruik alleen gekoppelde relaties' en 'Relaties voldoen aan criteria'.

'Gebruik alleen gekoppelde relaties' staat voor de mogelijkheid om de gekoppelde criteria volledig te negeren. De relatiegroep telt dan alleen de gekoppelde leden. Kies voor deze optie als er een lijst van individuen gemaakt moet worden.

'Relaties voldoen aan criteria' staat voor de mogelijkheid om voor de gekozen criteria en eventueel gekoppelde relaties aan te geven of deze personen juist deel moeten nemen of uitgesloten moeten worden voor de relatiegroep.

De waarde van de criteria kan afhankelijk van het gekozen type ingevoerd worden middels een

vrij tekstveld, datum of selectielijst.

Relaties toevoegen

Het toevoegen van individuele relaties is erg eenvoudig: het invoerveld met de 'Typ hier een speler naam om deze toe te voegen' is overal in E-Golf4U terug te vinden en geeft direct toegang tot het ledenbestand. Het systeem zoekt op achternaam en persoonscode na het invoeren van de eerste drie karakters.

Om een persoon toe te voegen, begin met typen van de achternaam en klik op de juiste persoon en vervolgens op 'Toevoegen' om de persoon aan de lijst toe te voegen.

Door het gebruik van de pijltjestoetsen om de relatie te zoeken in de lijst in combinatie met de enter toets kan met de eerste keer indrukken van de enter toets de persoon geselecteerd worden. Met de tweede keer enter intoetsen word de relatie direct toegevoegd aan de lijst.