Selecteer de gewenste speler en de gewenste marker met behulp van het Pull Down menu.

Geef de juiste datum/tijd in en selecteer de baan waarop de qualifying kaart gespeeld gaat worden.

Selecteer met een linker muisklik de button ‘Ok’ en de kaart wordt aangemaakt. Deze functie wordt meestal niet gebruikt omdat de spelers zelf de kaart aanmaken via de golfzuil.

Als men de kaart niet meer terugziet in het scherm, dan is meestal de datum niet goed ingegeven en dan staat de datum meestal op 00-00-0000. Om deze foute kaarten te verwijderen moet de periode veranderd worden. Zet de startdatum op 00-00-0000 en werk het overzicht bij met "overzicht bijwerken".

Men kan aangeven of het een Qualifying score is geweest (=Ja,default) of dat het een ronde is geweest onder Qualifying Condities, maar niet van te voren aangevraagd (=Nee).
Verschil is dat een inactief handicap veranderd kan worden door achteraf scores in te leveren over rondes die gespeeld zijn onder Qualifying condities, maar dat deze rondes niet meetellen voor de 4 kaarten bij de Jaarlijkse Herziening, omdat ze niet aangevraagd zijn voordat men de ronde is gaan spelen maar juist achteraf (geen qualifying score).

qualifying kaart.png