Inleiding.

Aan het einde van het jaar kan het zijn dat er handicaps door de handicapcommissie wordt aangepast op basis van de ingeleverde scores.

Dit wordt gedaan om te zien of het handicap nog overeenkomt met de werkelijke speelsterkte.

Deze aanpassing gebeurt aan het einde van een kalenderjaar en wordt de Jaarlijkse Herziening genoemd. Het handicap zou dus kunnen zakken of stijgen naar aanleiding van de Jaarlijkse Herziening.

Voor vragen over / of de berekening van deze aanpassing verwijzen wij u ook naar het document op de site van de NGF: Jaarlijkse Herziening NGF

Wilt u het complete dossier doornemen van het EGA Handicap System: zie EGA Handicap System

Uitvoering.

Ga naar Handicapbeheer, Jaarlijkse Herziening, kies het juiste jaar en haal de gegevens op.

Het overzicht, de indeling van de tabbladen en de berekening is conform de regels zoals opgesteld door de EGA / NGF.

Vanuit de categorieën, waarin de leden gepresenteerd worden in E-Golf4U, is het aan de handicapcommissie om te bepalen of hier gevolg aan wordt gegeven of niet. Je kunt per lid (in de categorieën verhoging, verlaging en geen verandering) eventueel afwijken van het voorstel, door het invoervak achter het betreffende lid te wijzigen.

Het uiteindelijke verwerken kan op verschillende manieren:

1) door alles binnen een categorie aan te vinken en op Verwerken te klikken. Daarmee worden alle leden in die categorie verwerkt.

2) door achter individuele leden op de knop Verwerken te klikken.

Als je bijvoorbeeld in het tabblad inactief een lid, dat wordt voorgesteld om inactief te maken, niet inactief wilt maken, druk je gewoon niet op de knop (of je zet er geen vinkje voor als je alles in een keer gaat verwerken, zoals beschreven onder 1.).

Exporteren van gegevens.

Boven aan het scherm treft men enkele knoppen aan om gegevens te exporteren naar excel.

• Exporteer inactief relaties: Dan worden alle NAW gegevens van de relaties geëxporteerd waarvan de handicap inactief is gemaakt.
  • Deze e-mail mogelijkheid is bedoeld om relaties te informeren over hun mogelijk inactieve status voor het daaropvolgende jaar en hen te motiveren om de benodigde aantal kaarten alsnog te lopen en te registreren.
  • Export alle relatie gegevens: Dan worden alle NAW gegevens van de relaties geëxporteerd die een handicap aanpassing KUNNEN gaan krijgen.
  • Export alle herziening gegevens: Dan worden alle gegevens geëxporteerd NA de herziening.

Note over een No Return (NR)

Een No Return kaart mag alleen meetellen voor je handicap als de score te herleiden is. Met andere woorden, een kaart die voor een groot deel is ingevuld maar toch de status NR heeft.

Heb je dus een kaart met een score en de speler is afgehaakt na een x aantal holes, kan je de score gewoon invullen en de status van de kaart op OK zetten of "No score". Dan doet die kaart niet mee voor de uitslag, maar wel voor het handicap.