U ziet vier knoppen, die in de verschillende fasen van de gegevensuitwisseling gebruikt worden.

NGF uitwisseling.png

• Testen E-Golf4U bestand
    Met deze functie worden de gegevens van de leden getest op juistheid. Er komt een melding over velden die niet goed zijn ingevoerd bij een bepaald lid of bepaalde leden. Verander de velden bij de relaties net zo lang totdat deze functie geen opmerkingen meer heeft.
  • Exporteren E-Golf4U Bestand
    Druk op deze knop en er wordt een bestand gemaakt en verzonden naar de NGF. Bij het samenstellen van het bestand worden er controles uitgevoerd op de inhoud van de velden van een relatie. Zijn er fouten in de velden dan wordt die relatie overgeslagen. Nadat de export goed is verlopen wordt het bestand toegevoegd aan de export bestanden lijst. Deze lijst kunt u opvragen via “Export overzicht”.
  • Mutatie gegevens ophalen
    Na elke uitwisseling maakt de NGF een mutatiebestand. Hierin staan de mutaties opgesomd ten opzichte van de vorige uitwisseling. Met deze knop kunt u de opmerkingen zien van de NGF betreffende de laatste uitwisseling.
  • Importeren NGF Bestand

Deze knop wordt actief zodra een bestand van de NGF is ontvangen waarmee de veranderingen kunnen worden doorgevoerd in de database. Het belangrijkste aspect is dat de nieuwe leden een NGF- nummer hebben gekregen van de NGF en deze worden ingevoerd in het ledenbestand. Het import bestand wordt toegevoegd aan de lijst van import bestanden.