Productgroepen (ook wel opbrengstgroepen genoemd) zijn de groepen waarin elke product moet zijn ondergebracht. Deze groepen kunnen gebruikt worden om in de overzichten de opbrengsten te zien. Heeft u een koppeling met een financieel pakket dan moeten de nummers van de productgroepen overeenstemmen met omzetgroepen (artikelgroepen) in het financiële pakket.

• Een productgroep toevoegen kunt u zeer eenvoudig doen door op de knop “Productgroep toevoegen” te klikken. Dan komt u in het scherm waar u zelf het nummer (dit nummer dient uniek te zijn) en de naam voor de nieuwe productgroep kunt kiezen. Vervolgens drukt u op “Productgroep bewaren” en de nieuwe productgroep wordt aangemaakt.
  • U kunt productgroepen verwijderen zolang er geen koppelingen bestaan met producten, bestaan deze koppelingen wel, dan kunt u de productgroep niet verwijderen.

Als u financieel een koppeling heeft met een extern pakket, is een goede invulling van de productgroepen heel belangrijk.