Relaties & producten zijn de producten die elke relatie extra kan hebben naast zijn of haar lidsoorten & producten.

Als u naar het Relaties & Producten overzicht gaat ziet u bovenaan het gebruikelijke alfabet waarmee u snel door alle relaties kunt gaan
om zijn of haar gegevens aan te passen. Naast elke relatie vindt u het "pen icoon" om de producten van deze relatie te bekijken en wijzigen. Het scherm dat u dan te zien krijgt, toont alle lidsoort producten en de losse producten die een relatie heeft.
note: U kunt ook via relatiebeheer --> relaties en dan het euro-icoon gaan om in dit scherm te komen.

Voordat u in deze pagina kunt werken dient u rechtsboven een administratie te kiezen. Wilt u alle administraties zien dan moet u het [totaal overzicht] kiezen. Als er maar één administratie is dan vervalt deze selectiekeuze.

• De knop “losse producten direct boeken” geeft de mogelijkheid om factuurregels die al een keer gefactureerd zijn nogmaals te factureren. Vink het product aan dat u wil factureren en pas eventueel het bedrag aan. Het bedrag mag ook  negatief zijn.
  • Met de knop “Individuele relatie boeken” gaat het systeem alle producten die nog gefactureerd moeten worden factureren. Druk op deze knop ook om te zien wat het systeem zal doen met de factuurregels die staan vermeld.
  • De knop “Factuurregels crediteren” geeft de mogelijkheid om de gefactureerde regels apart aan te vinken om een credit nota te maken. Het is dan wel een credit van het volledige product. Wilt u een credit van een deel van het product dan moet u dit via losse producten direct boeken doen (en een negatief bedrag ingeven bij het product).
  • De knop “boeking historie bekijken” geeft u toegang tot boekingen uit het verleden van deze relatie. Het gaat hier wel om boekingen die nog actief zijn en in een factuur zitten.
  • In het overzicht kunt u onderaan de pagina een nieuw product toevoegen aan de relatie. U kunt dit doen op twee manieren:
  1. Als aan een relatie een algemeen product gekoppeld dient te worden, wordt er een bestaand product gekozen en gekoppeld. Let wel op dat de producten die u te zien krijgt alleen producten zijn die binnen de geselecteerde administratie liggen.
  2. Indien u een specifiek eenmalig (of herhalend) product wilt koppelen aan een relatie, kunt u die op maat aanmaken met de onderste knop “relatie product aanmaken”. Let wel op dat u dit product niet kunt kiezen bij andere relaties en dus alleen als uitzondering gebruikt kan worden bij de relatie waar u hem aanmaakt.