Om een factuur te kunnen maken moet je boekingen hebben.

Boekingen krijg je door bij de relatie een boeking aan te maken of bij periode boekingen het systeem uit te laten zoeken wat er geboekt moet worden (pijltjes).

Binnen deze financiële module spreken we van facturen omdat dit de uiteindelijke samenstelling van boekingen is die aan relaties of bedrijven gefactureerd dienen te worden. De beschikbare goedkeuringen voor facturering en een historie van gemaakte facturen vindt u in het menu onder "facturering".

• Nadat u in het factureringsscherm bent aangekomen staan er boekingen voor u klaar om samen te voegen. Indien deze niet klaar staan moet u ze eerst bij de boekingen aanmaken.
  • Met de openstaande boekingen heeft u twee mogelijkheden om ze samen te voegen tot een factuurrun. U kunt ze allemaal in één keer factureren of u kunt ze één voor één selecteren om een selectie toe te voegen. Om een selectie te maken drukt u op de knop “Enkele Boeking(en) Factureren”.
  • Nadat u een factuur heeft gemaakt krijgt u een overzicht van de historie van factuurruns (verzameling van facturen).
  • De factuurruns zijn vanaf hier te downloaden, het bestand wat u downloadt is afhankelijk van het type koppeling die u heeft. De standaard koppeling geeft PDF facturen terug. De gemaakte bestanden blijven altijd op de server van E-Golf4U staan en zijn op deze manier altijd terug te vinden.

Druk op enkele boekingen factureren:

Als je een letter ingeeft en drukt op "facturen zoeken" kun je op alfabetische volgorde controleren.

Als je kiest voor "toon alle facturen" krijg je een lijst met alle (goed te keuren) facturen.

Via de 2 groene pijltjes kun je de boeking goedkeuren.

Als u vervolgens druk op:

zullen de facturen in PDF worden aangemaakt.