Let op: onderstaande oplossingen kunnen alleen worden doorgevoerd in het jaar waarop de correctie betrekking heeft! Dus indien u wilt corrigeren over 2015, moeten onderstaande acties zijn uitgevoerd in 2015! Anders worden deze aanpassingen meegenomen in het nieuwe jaar! Indien u in 2016 nog aanpassingen moet doen voor crediteringen en/of wijzigingen in hoofd-/subleden, dient u dit met cash in en cash out producten te doen. Neemt u voor meer informatie contact op met Bork. U kunt er ook voor kiezen om in dergelijke gevallen de afboeking in E-Golf4U te wijzigen, zodat het per saldo goed gecorrigeerd wordt.


Veel voorkomende verklaringen zijn:


Crediteringen

We hebben gemerkt dat credit facturen voor de barfee niet altijd goed zijn verwerkt in de kassa. Dit is een mogelijke oorzaak van een afwijkend gefactureerd bedrag. Dit dient opgelost te worden in de kassa door met de hand deze credit alsnog af te boeken als een ex sales product (Credit barfee) in de kassa en te betalen als vip betaling. Bork zal dit "Credit barfee" product aanmaken en beschikbaar maken als ex sales product in de kassa.


Wijzigingen in koppeling hoofd-/subleden (alleen indien van toepassing)

Het kan ook zijn dat de hoofd-/subleden zijn losgekoppeld tijdens het jaar, door bijv. overlijden of scheiding, maar dat ze wel gezamenlijk barfee gekoppeld hebben gekregen in de kassa. De oplossing hiervoor is als volgt:


In de kassa hoofdlid een Credit barfee (als ex sales) en betalen als vipbetaling en sublid een Barfee product geven en betalen als egolf4u. Dit zijn handmatige acties/correcties en Bork zal zorgen dat deze producten en betaalwijzen beschikbaar zijn in de kassa.


Een aantal voorbeelden:


Let op: onderstaande voorbeelden zijn alleen van toepassing indien u deze aanpassingen in de kassa doet in hetzelfde jaar als waarover u de barfees wilt corrigeren. Voert u deze aanpassingen in de kassa dus niet door in 2016 als u de barfees wilt corrigeren over 2015!


 datum    actie in de kassa toelichting 
6-1-2015 JANS1 JANS2 barfee + 160 JANS1 en JANS2 waren hoofd/sublid en hebben samen 2x 80 euro barfee opgeboekt gekregen 
1-5-2015 JANS1 komt te overlijden
160 euro was opgeboekt bij JANS1 die nu in archief zit en JANS2 is hoofdlid geworden. De 160 of het restant moet worden doorgezet naar JANS2
  JANS1 credit barfee -160
(ex sales, vip betaald)
Indien het restant nog volledig was, wordt de 160 euro nu als credit barfee geboekt bij JANS1
   JANS2 barfee +160
(barfee Cash In, egolf4u betaalwijze)
Indien het restant nog volledig was, wordt de 160 euro nu opgeboekt als barfee Cash in bij JANS2


 datum    actie in de kassa toelichting 
6-1-2015 AKKE1 AKKE2 barfee + 160 AKKE1 en AKKE2 waren hoofd/sublid en hebben samen 2x 80 euro barfee opgeboekt gekregen 
1-5-2015 AKKE1 en AKKE2 scheiden
160 euro was opgeboekt bij AKKE1 maar nu moet dit verdeeld worden onder AKKE1 en AKKE2
  AKKE1 credit barfee -80
(ex sales, vip betaald)
Indien het restant nog volledig was, wordt de helft nu als credit barfee geboekt bij AKKE1
   AKKE2 barfee +80
(barfee Cash In, egolf4u betaalwijze)
Indien het restant nog volledig was, wordt de helft nu opgeboekt als barfee Cash in bij AKKE2