Voor een matchplay wedstrijd is een compleet aparte indeling gemaakt. Deze indeling gaat in eerste instantie uit van 16 spelers. Het schema wordt ingedeeld volgens de richtlijnen van de NGF. Bij het indelen kan je de volgende stappen volgen. Het is niet nodig om kaarten aan te maken voor een matchplaywedstrijd.

 

Stap 1 inschrijflijst zoeken op exacte handicap


Als het moment van exacte handicap anders is dan “heden” dan kunnen spelers nog verplaatst worden middels “slepen”.


Stap 1 inschrijflijst zoeken op exacte handicap

 

Note: als je wilt indelen volgens een plaatsingslijst, zorg je er voor dat bij de inschrijvingen de eerst geplaatste boven aan staat, de tweede daar onder, etc.
Vervolgens selecteer je alle spelers, kiest het gewenste schema (16, 32, 64) en deelt iedereen in.Stap 2 selecteer inschrijflijst


Als het meer dan 16 spelers zijn dan worden de eerste 16 genomen. Zijn het minder dan 16 spelers dan krijgen de beste een “bye”.

 

Stap 3 aanmaken


Als u klaar bent druk u op de knop "indelen" en de wedstrijd wordt ingedeeld. Alle vier de rondes worden alvast bepaald. Er hoeven geen kaarten worden aangemaakt!


Stap 3 aanmaken
 

Stap 4 spelen en invullen


Wanneer de wedstrijd is begonnen, kunt u telkens per flight aanvinken wie de winnaar is van de betreffende flight (door dit aan te vinken voor de spelersnaam). Deze schuift dan automatisch door in het schema naar de volgende ronde. Achter de spelersnamen kunt u een eventuele opmerking (score) kwijt. Wanneer u de winnaar aanvinkt van de laatste ronde (de finale en een eventuele strijd om de 3e plaats) wordt er automatisch een uitslag gegenereerd.