Een inloop wedstrijd is een wedstrijd waarbij de spelers zich aanmelden aan de wedstrijd tafel vlak voor de wedstrijd. Als er genoeg spelers voor een flight zijn, dan starten ze. Als het wenselijk is om de kaarten van de spelers in E-Golf4U te verwerken, dan zijn de volgende werkwijzen aan te bevelen. 

De werkwijze is afhankelijk van het aantal wedstrijdleiders en / of deze meespelen aan de wedstrijd.

 

 • Werkwijze A met wedstrijdleider die als eerste gaat spelen:
  Gaat de wedstrijdleiding als eerste het veld in, dan moeten de inloop spelers de mogelijkheid hebben om zich aan te melden zonder mensen van de wedstrijdleiding. Dit kan op een papier of via de golfzuil.
  - Op papier spreekt voor zich.
  - Via de golfzuil: dan zet de inschrijving-openingsdatum op huidige dag en tijd op verwachte tijd dat de eerste zich aanmeld. Zet de inschrijving-sluitingsdatum op huidige dag met als tijd de verwachte laatste starttijd. Stel de wedstrijd is op 1 mei en start om 10:00 uur tot 11:30 dan inschrijving-openingsdatum: 1-mei om 9:00 en sluiting op 1 mei 11:30.  De wedstrijd leiding komt als eerste binnen, maakt een flightindeling (globaal wie met wie speelt dus meestal op basis van inschrijving) en maakt de kaarten aan. Hierna kunnen alle spelers de score invoeren via de golfzuil.
 • Werkwijze B met wedstrijdleider die als laatste gaat spelen:
  Gaat de wedstrijdleiding als laatste het veld in, dan kunnen de spelers zich aanmelden aan de wedstrijd tafel en de wedstrijdleiding schrijft ze in of ze melden zich aan op de golfzuil.
  - Bij wedstrijd tafel: de leiding schrijft de speler in en plaatst deze in een flight.
  - Via de golfzuil dan zet de inschrijvingsopeningsdatum op huidige dag en tijd op verwachte tijd dat de eerste zich aanmeld. Zet de inschrijving-sluitingsdatum op huidige dag met als tijd de verwachte laatste starttijd. Stel de wedstrijd is op 1 mei en start om 10:00 uur tot 11:30 dan inschrijving-openingsdatum: 1-mei om 9:00 en sluiting op 1 mei 11:30. De wedstrijd leiding maakt pas de kaarten aan vlak voordat hij/zij gaat spelen. Hierna kunnen alle spelers de score invoeren via de  golfzuil.