Met de introductie van het nieuwe reserveringsscherm hebben we geprobeerd om alle informatie van de verschillende spelers zo eenvoudig, duidelijk en snel mogelijk weer te geven.


Onderdelen

Het reserveringsscherm bestaat uit drie onderdelen:

 • Het reserverings panel aan de linker kant
 • Het informatie panel in het midden
 • Het kassabon panel aan de rechterkant
Deze drie panels geven een overzicht van alle eigenschappen van een reservering en biedt de mogelijkheid om extra informatie van een speler in te zien en direct een financiële afrekening te doen.

Reserverings panelInschrijven van een speler
Het reserverings panel is waar de reserveringen geplaatst worden, er zijn een aantal manieren om, e.v. na selectie van het tekstveld, nieuwe spelers toe te voegen:
 • Door een NGF pas door de pas lezer te halen
  Bij het doorhalen van de NGF pas wordt gekeken of dit NGF nummer al bekend is, indien niet bekend zal de informatie opgehaald worden bij de NGF. Indien het een gastspeler betreft en deze is al wél bekend wordt de informatie bijgewerkt o.b.v. de gegevens bij de NGF.
 • Door het zoeken op een naam, persoonscode of bekend NGF nummer. Het resultaat bevat dan clubleden en gastspelers
 • Door een onbekende speler te selecteren
  Een onbekende speler wordt gebruikt om de reservering te blokkeren voor een speler waarvan de gegevens nog niet bekend zijn
 • Een gastspeler toe te voegen
  Zie voor extra uitleg over een gastspeler toevoegen, het kopje 'gastspeler toevoegen' verderop in het artikel.
Wanneer een speler ingeschreven wordt zal in de overige panels de extra informatie over deze speler getoond worden.

Bij een nieuwe reservering zal altijd een selectie veld voor de greenfee prijs getoond worden, wanneer vervolgens de prijs geselecteerd wordt zal deze verschijnen in tekst en ook op de kassabon.

Het aantal holes wordt bepaald aan de hand van de baan die op dit moment in het dagoverzicht gepresenteerd wordt. Is dit een 18 holes baan dan zal de reservering automatisch 18 holes worden, bij negen geldt hetzelfde.

Prijs selectie
De prijs selectie bevat alle prijzen in 

Reservering wijzigen
Het is mogelijk een reservering te wijzigen door op het 'potlood' te klikken, het wordt dan mogelijk om de prijs en het aantal holes te bewerken. 

Reservering verwijderen
Het is mogelijk een reservering te verwijderen door op de 'prullenbak' te klikken.


Speler informatie


Informatie panel


In het informatie panel komt informatie te staan over de speler en zijn historie. Op dit moment bevat dit alleen een 'visitekaartje' van de speler met naam, handicap, homeclub, email, telefoon en e.v. een pasfoto. In